Le vecchiette di Teggiano

A Dianu ‘ngi stani tanta vicchiareddi ca sapini tanta storii ri lu Vallu. Sti bbecchi so’ pilitucci quannu caminani cu quiri bastuni dritti cc na curva ‘ncoppa. Sapini fa maccaruni fatti nd la casa comu fusiddi, cavatieddi, urecchi ri preutu e ravaiuoli ccu la ricotta frescha e ccu sauzicchi, subbrissati, putrusinu e arhanu.

A Pasqua sapini f nata bella cosa, lu pizzichinu cu li stessi ‘ngredienti ri li ravaiuoli. A Natalu sapini f puru li zeppili ccu lu zuccaru ngoppa e li struoffili ccu lu mmelu. Sapini fa puru tanta ati ccosi cumu li magliuni ri lana e sapini fil puru lu ccuttonu ccu li tilari antichi.

Sti bicchiareddi, ringrazzianni Dio, stani sempu bbone e attivi e bbani puru fora dd tenini li terri e li capannucci soprattuttu sotta la chiesa ri Santu Michelu. Li becchiareddi ca tenini li ppecuri sapini f casu, ricotta e ogni tanto casicavaddi ri lattu ri vacca e tenini sempu lu lattu frischu ri li pecuri o ri li vacchi.

Chi teni la terra ri granniniu si faci l ppanu buonu e naturalu cumu si faca na vota..

di Gianni Caiafa, Cono Arnone e Marco R. Pasqua

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